Община  Пловдив, НКЖИ и Трейс груп холд водят разговори за

...
Община  Пловдив, НКЖИ и Трейс груп холд водят разговори за
Коментари Харесай

Започва се! Подготвят част от бул. „Христо Ботев” за затваряне заради пробива на гарата

Община  Пловдив, НКЖИ и „ Трейс груп холд ” водят диалози за стартирането на дейностите по пробива на Централна гара от северната страна.  Вече има и импортирани предварителни проекти за организация на движението  в зоната на бул. „ Христо Ботев ”, кръговото кръстовище на гарата, както и бул. „ Васил Априлов ”.
Прочетете още
Очаква се другата седмица те да бъдат стиковани сред страните и да се издаде позволение за строителните действия. Първоначалните действия са свързани с подземната връзка -  ВиК колектора и огромен газопровод, които би трябвало да се изместят.

„ Първо ще затворим зоната към кръговото кръстовище, с цел да стартираме дейностите по колектора. Едва откакто приключим с него, ще пристъпим към останалата част. Всичко ще бъде планувано и етапирано ”, изясни ръководителят на плана от страна на НКЖИ инж. Иван Бакалски.

В същото време от Община Пловдив би трябвало да издадат и позволение за преместването на газопровод към Автогара – Юг.

„ Дейностите към този миг са планувани за 13 февруари, когато ще се затвори северното платно на бул. „ Христо Ботев ” от автогарата до кръстовището с жп гарата. Движението ще бъде в двете посоки в другото платно. Другата затворена част ще е на самото кръгово кръстовище. Дейностите в този стадий ще продължат най-малко 4 месеца. Все още чакаме окончателният план за организация на придвижването ”, съобщи шефът на ОКТ Георги Стоилов.

Така от 13 февруари най-малко в идващите 18 месеца ще има усложнение в придвижването към Централна гара.

„ Крайният период на плана бе края на 2023 година. Той обаче бе продължен, като се чака дейностите да приключат доникъде на 2024 година. Причината е всички условия, които се случиха през последните години – коронавирус пандемия, война, инфлация и смяна на цените. Няма заплаха да изгубим финансиране. Ще се опитаме и оптимално да облекчим придвижването, до момента в който се правят дейностите. Със сигурност обаче в даден миг придвижването по бул. „ Христо Ботев ” ще бъде затворено напълно – това се планува в Етап 4 от построяването на пробива ”, изясни Бакалски.

Освен бул. „ Христо Ботев ”, по плана ще бъде затворен и бул. „ Васил Априлов ” от северната страна, както и вътрешни улици в зоната на двата булеварда.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР